Sjeverna Koreja Joea Bidena nazvala bijesnim psom, javio se Trump

Sjeverna Koreja Joea Bidena nazvala bijesnim psom, javio se Trump
Foto: EPA

REŽIM u Pjongjangu ovaj je tjedan odlučio silovito napasti bivšega američkog potpredsjednika i izglednog Trumpova suparnika u utrci za Bijelu kuću iduće godine.

"Bijesni psi poput Bidena mogu naškoditi mnogim ljudima ako ih se pusti na slobodu", prenijela je službena novinska agencija KCNA, dodajući da bi takve trebalo "nasmrt pretući".

"Gospodine predsjedniče, Joe Biden je možda pomalo uspavan i usporen, no ni u kojem slučaju nije poput 'bijesnog psa'. Zapravo je puno bolji", odgovorio je Trump u tvitu, očigledno upućenom sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu, s kojim se dosad sastao triput. 

Američki se predsjednik pobrinuo da doda kako isključivo on Sjevernoj Koreji može ponuditi svijetlu budućnost, jednako kao i njezinu čelniku koji zemlju vodi čeličnom rukom, poput njegova oca i njegova djeda. 

"Jedini sam na vlasti koji vam može omogućiti da postignete svoj cilj. Morate brzo djelovati i zaključiti sporazum", tvitao je Trump.

Pregovori o denuklearizaciji i dalje su na tankom ledu jer je propao drugi sastanak između Kima i Trumpa održan u veljači u Hanoju. 

Od tada Sjeverna Koreja podiže napetosti nizom raketnih pokusa, a i novi pregovori, započeti u listopadu u Stockholmu, završili su u slijepoj ulici.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara