VIDEO Sjeverna Koreja objavila snimku uništavanja američkih bombardera: "Ovim redom će ići u grob"

VIDEO Sjeverna Koreja objavila snimku uništavanja američkih bombardera: "Ovim redom će ići u grob"
Screenshot: YouTube
 
SJEVERNA Koreja objavila je propagandni video u kojem ispaljuje rakete na američke bombardere i nosač zrakoplova usred rastućih napetosti s SAD-om.
 
Državna propagandna web stranica DPRK Today objavila je snimku samo nekoliko sati nakon što su američki bombarderi u subotu preletjeli u blizini Sjeverne Koreje, na što je ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho u UN-u rekao da je "nakon svih Trumpovih uvreda udar raketama na Ameriku neizbježan".
 
Video prikazuje ogromne eksplozije dvaju američkih bombardera u raketnim napadima te direktan pogodak na USS Carl Vinson raketom lansiranom iz podmornice.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
"Čim vrhovni vođa izda zapovijed, istrijebit ćemo agresore" 
 
U prikazanom tekstu stoji: "Ako bombarderi F-35 i B-1B te nosač Carl Vinson povedu američki napad, navedenim redom će otići u grob." AP je objavio da je u subotu u Pjongjangu održan skup od desetak tisuća ljudi koji su izvikivali "Potpuno uništenje" i "Smrt američkim imperijalistima".
 
"Čekamo pravi trenutak za konačnu bitku protiv SAD-a, zlog carstva, kako bismo uklonili SAD iz svijeta", izjavio je zapovjednik paravojne jedinice Crveni stražari Ri Il-bae te dodao: "Čim nam vrhovni vođa Kim Jong-un izda zapovijed, istrijebit ćemo skupinu agresora."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara