Djeca u propagandnom kampu Sjeverne Koreje: "Jako sam sretan dok ubijam Amerikance"

Djeca u propagandnom kampu Sjeverne Koreje: "Jako sam sretan dok ubijam Amerikance"
Screenshot: YouTube
 
SJEVERNA Koreja u propagandnom kampu za djecu koristi igrice kako bi ih poučila ubijanju Amerikanaca.
 
Djeca u kampu Songdowon između ostalog uče pjesme o sjevernokorejskim diktatorima i vježbaju ubijanje neprijatelja u igricama, otkriva isječak emisije 60 Minutes Australia.
 
"Amerikanci, Japanci i Južnokorejci - to su naši neprijatelji. Sanjam o tome da ih ubijam"
 
"Jako sam sretan dok ubijam Amerikance", izjavio je jedan dječak u kampu. "Amerikanci, Japanci i Južnokorejci - to su naši neprijatelji. Sanjam o tome da ih ubijam."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kamp Songdowon ranije je bio popularno jeftino odredište za ljetni odmor, ali sada je prenamijenjen za indoktrinaciju djece nasilnom antiameričkom politikom. Reporter Tom Steinfort naveo je da djeca doživljavaju simulacije pucnjava u igricama kao pripremu za rat.
 
Napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje porasle su nakon izjave američkog predsjednika na Twitteru u kojoj je Kim Jong-una nazvao "niskim i debelim". Sjevernokorejske novine kasnije su objavile da je "njihov narod osudio Donalda Trumpa na smrt". Posebni izaslanik kineskog predsjednika poslan je u Sjevernu Koreju kako bi pokušao smiriti napetosti.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Sjevernu Koreju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sjeverna Koreja. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara