Sjevernokorejski dužnosnik: Trump je bezglavi i bezobrazni starac

Sjevernokorejski dužnosnik: Trump je bezglavi i bezobrazni starac
Foto: Epa

SJEVERNA KOREJA danas je ponovno izvrijeđala američkog predsjednika Donalda Trumpa, nazvavši ga "nesmotrenim i bezobraznim starcem".

Do ove uvrede je došlo nakon što je Trump na Twitteru napisao kako sjevernokorejski vođa Kim Jong-un zasigurno ne želi poremetiti specijalan odnos dvaju čelnika i time utjecati na američke predsjedničke izbore.

“Kim Jong-un ima previše toga za izgubiti“

Visoki sjevernokorejski dužnosnik Kim Yong-chol, koji je sudjelovao u pregovorima o denuklearizaciji, izjavio je kako njegova zemlja neće popustiti američkom pritisku jer nema što izgubiti, piše AP.

Trump je na Twitteru u nedjelju napisao kako je "Kim Jong-un previše pametan i ima previše toga za izgubiti, zapravo sve, ako djeluje na neprijateljski način".

"Sjeverna Koreja ima golem ekonomski potencijal, ali ona mora provesti denuklearizaciju... Kim Jong-un ne želi poremetiti svoj posebni odnos s predsjednikom Sjedinjenih Država ili se miješati u američke predsjedničke izbore u studenom", dodao je Trump.

"Možda ćemo ga početi nazivati starkeljom"

Kim Yong-chol rekao je da Trumpovi tvitovi jasno pokazuju da se radi o razdraženom starcu "lišenom strpljenja".

"S obzirom na to da je Trump ovako nesmotren i bezobrazan starac, možda će doći vrijeme kada ćemo ga početi nazivati starkeljom", rekao je Kim Yong-chol.

"Trump previše toga ne zna o Sjevernoj Koreji. Nemamo mi više što izgubiti. Ako nam Amerika nešto i uzme, ne može nam oduzeti osjećaj samopoštovanja, moći i ogorčenosti prema Sjedinjenim Državama", dodao je.

Prepirka oko sjevernokorejskog testiranja projektila

Podsjetimo, Donald Trump je rekao da vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un riskira izgubiti "sve" ako nastavi s neprijateljskim postupcima i da se njegova zemlja mora denuklearizirati, nakon što je Pjongjang objavio da je izveo "uspješan test velike važnosti".

Pjongjang je objavio da je sjevernokorejska vojska u subotu provela "vrlo važan test" na poligonu za lansiranje projektila Sohae.

Nakon opasnog porasta napetosti Sjedinjene Države i Sjeverna Koreja su pokrenule dijalog nakon povijesnog susreta dvojice čelnika u lipnju 2018. u Singapuru.

Ali drugi sastanak na vrhu, u veljači u Hanoiju, nije polučio uspjeh i pregovori su od tada u zastoju.

Predsjednik Trump je u subotu izrazio zadovoljstvo svojim jako dobrim odnosima sa sjevernokorejskim čelnikom.

"Mislim da obojica želimo da tako ostane. On zna da me čekaju izbori", rekao je i dodao da bi bio iznenađen da Sjeverna Koreja postupi neprijateljski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara