Sjeveroistok SAD-a oporavlja se od mećave

SJEVERNOISTOČNI dio Sjedinjenih Država oporavlja se u ponedjeljak od jake mećave koja je odnijela 14 života.

Snježna oluja koja je počela u petak na američkom srednjem zapadu i nastavila tijekom vikenda na sjeveroistoku zemlje, ostavila je iza sebe 35 centimetara snijega u New Yorku, a skoro metar u Salemu i Plymouthu u saveznoj državi Massachusetts.

Najmanje 14 smrtnih slučajeva povezano s olujom zabilježeno je u saveznim državama Connecticut, Ohio, Wisconsin, Pennsylvania te Maryland, Iowa i Massachusetts.

Većina škola u Massachusettsu i mnoge u New Jersey su u ponedjeljak zatvorene, a komunalne službe i građani nastoje raščistiti snijeg s prometnica i pločnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverneri Massachusettsa, Rhode Islanda i New Jerseya proglasili su izvanredno stanje nakon jedne od najgorih snježnih oluja koja je pogodila sjeveroistok zemlje.

Tisuće letova otkazano je u zračnim lukama saveznih država na sjeveroistoku i srednjem zapadu Sjedinjenih Država nakon prve velike snježne mećave ove zime, a međunarodna zračna luka u Bostonu ostala je zatvorena i u ponedjeljak.

Snježna oluja udružila se s niskim temperaturama koje se na mnogim područjima spuštaju i do minus 18 stupnjeva Celzijevih. Jak vjetar uspio je u dijelovima sjevernog Mainea spustiti temperaturu i do minus 36 stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara