Skandal u KBC-u Zagreb: Ultrazvukom pregledan kajman!

Skandal u KBC-u Zagreb: Ultrazvukom pregledan kajman!

KUĆNI ljubimac dr. Brune Buljevića, pomoćnika ravnatelja KBC-a Zagreb, pregledan je ultrazvukom krajem prošlog tjedna u KBC-u Zagreb! Nažalost, ne radi se o šali, vijest je potvrdilo više neovisnih izvora iz KBC-a Zagreb, piše Jutarnji list.

Ovu nevjerojatnu vijest Jutarnjem listu je dojavila skupina liječnika, a kajman, gmaz sličan krokodilu, je u najvećoj hrvatskoj zdravstvenoj ustanovi pregledan kad je ravnatelj KBC-a Zagreb, dr. Željko Rainer, bio na godišnjem odmoru.

No, Rainer je sljedećeg dana obaviješten o ovom neetičnom postupku svog pomoćnika, budući da je takva "akcija" izazvala ogorčenje predstojnice Klinike za pedijatriju, dr. Anu Votavu-Raić, te njezinog zamjenika dr. Branka Marinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući se na anonimne izvore iz KBC-a Zagreb, "Jutarnji" piše kako je kajmana, dok su pacijenti čekali na svoj red, pregledao dr. Ivan Malčić iz Klinike za pedijatriju. Ravnatelj KBC-a Zagreb, dr. Željko Rainer, u početku je smatrao kako se radi o "sprdnji i međusobnom podmetanju između pojedinih liječnika", da bi naknadno kazao kako će u ponedjeljak, kad se vrati na posao, ispitati što se točno dogodilo.

Predsjedatelj Vijeća Hrvatske liječničke komore, dr. Slavko Lovasić, kazao je kako je "čuo za slučaj", te dodao da će Vijeće o tome raspravljati kad stigne prijava Povjerenstva za stručni i etički nadzor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara