Skandal u Puli: Domingu nije plaćen koncert

SLAVNI tenor Placido Domingo tužit će Želimira Čabraju i njegovu agenciju Aplauz jer nisu poštivali ugovor ni dogovorena obećanja. Za koncert održan u Puli 30. srpnja organizatori su Domingu obećali isplatiti dio ugovorene svote prije koncerta, a ostatak odmah nakon koncerta, no tenor još nije primio dogovorenu svotu.

Predstavnici Dominga, švedska tvrtka Viva Art Sweden, pokrenut će sudsku parnicu u Hrvatskoj protiv organizatora koncerta. Direktor tvrtke Viva Art Sweden Lasse Olsson u jučerašnjem priopćenju tvrdi da organizatori Želimir Čabraja i njegov partner Walter Neugebauer nisu poštivali ugovor ni dogovorena obećanja.

Olsson je za Jutarnji list izjavio da je ugovorom utvrđen ritan plaćanja i iznosi, ali da je od početka sve kasnilo a iznosi su bili manji. Šveđanin je otkrio da je do posljednjeg trenutka održavanje koncerta bilo upitno, ali je slavni tenor odlučio  nastupiti zbog poštovanja prema publici koja je platila ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su, kao tvrde Šveđani, Domingu uplatili samo 55 posto dogovorenog honorara.

Jutarnji nije uspio razgovarati s Želimirom Čabrajom. On se ne javlja na mobili telefon, a sva tri broja tvrtke Aplauz, koja ima sjedište u Zagrebu, su isključena.

Walter Neugebauer tvrdi da je Olsson njemu i Čabraji ostao dužan, te da će mu odgovoriti protutužbom. Naglašava da Domingov fiksno dogovoreni honorar iznosi 342 tisuće dolara, u što je uračunat i nastup gošće sopranistice Elisabete Matos. Napominje da prema ugovoru hononar nije uvjetovan brojem prodanih ulaznica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara