Skandal u Puli: Učenik učenici zavlačio ruku u gaćice, a profesor šutio?

Skandal u Puli: Učenik učenici zavlačio ruku u gaćice, a profesor šutio?
Screenshot: YouTube

ŠKOLSKI odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio ravnateljicu škole Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba, piše Glas Istre.

Razlog smjene, kako pišu, zasad nitko u školi ne želi službeno potvrditi.

Iako smijenjena, bivša ravnateljica Ćoso danas je došla na svoje radno mjesto, čime je dala do znanja da ne priznaje odluku o smjeni. U telefonskom razgovoru nije željela ništa komentirati, rekavši da će se očitovati nakon što sve nadležne institucije donesu konačnu odluke.

Štitila profesora koji je šutio o skandalu?

Ćoso je navodno smijenjena zbog njenog odnosa s jednim profesorom s kojim u ovom školskom kolektivu već imaju problema, a kojeg ravnateljica, kako piše Glas Istre, štiti i pokriva.

Kako tvrdi izvor, dotični profesor učestalo kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a okidač je nedavni slučaj na njegovom satu kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja. Profesor, kako piše ovaj istarski portal, nije reagirao.

"Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak.

Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor.

Nakon tog poteza ravnateljice, Školski odbor je izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme "gleda kroz prste". Zbog toga je Školski odbor 16. studenog donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti", kaže izvor za Glas Istre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara