Škibola demantira medije: Neću biti dio HDZ-ove većine i neću glasati za nove ministre

Škibola demantira medije: Neću biti dio HDZ-ove većine i neću glasati za nove ministre

Foto: FAH

NEZAVISNI zastupnik Marin Škibola danas se putem priopćenja za medije očitovao o navodima kako će se pridružiti HDZ-ovoj većini u Saboru.

U nastavku njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na medijske špekulacije o tome da ću biti dio HDZ-ove većine ovim putem javno opovrgavam sve medijske natpise i dajem jasno do znanja kako ostajem pri svom stavu. Nisam, niti ću biti dio većine HDZ-a ili SDP-a što znači da neću glasati za predložene ministre.

Također, u medijima su se u zadnje vrijeme pojavljivale dezinformacije poput onih da sam glasao za ministra financija Zdravka Marića što nije točno, jer sam bio za njegov opoziv. Prilikom govora o izboru predsjednika Sabora rekao sam da ću dati isključivo tehničku podršku Gordanu Jandrokoviću, ne kao znak mene kao dijela većine, nego kao znak političke stabilnosti i odgovornosti.

Moja politička uvjerenja nisu bliska niti HDZ-u, a niti SDP-u sukladno tome ne mogu biti dio nikakavih političkih kombinacija sa tim dvjema strankama koje smatram odgovornim za ekonomsko i društveno stanje u kojem se Hrvatska danas nalazi. Egzodus mladih ljudi mojih godina je sve veći u potrazi za poslom u inozemstvu, a to je posljedica neodgovornih i sebičnih politika koje su ove dvije stranke vodile 20 godina", piše Škibola u priopćenju.

Glasao za Jandrokovića

Podsjetimo, Škibola, koji se trenutačno nalazi u klubu stranke Promijenimo Hrvatsku, a koji je u Sabor ušao na listi koalicije okupljene oko Živog zida, dao je svoj potpis podrške imenovanju Gordana Jandrokovića za predsjednika sabora.

Taj su čin iz Živoga zida osudili kao "izdaju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara