Skinheads osuđen na osam godina zatvora za dva pokušaja ubojstva u Puli

NA JEDINSTVENU zatvorsku kaznu od osam godina na Županijskome sudu u Puli danas je osuđen Darko Basarić (22) iz Osijeka zbog dvaju pokušaja ubojstva, a Mauricio Tromboni (20) iz Pule osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u tučnjavi.

Osuđenici, inače pripadnici "skinheadsa" napali su u 4,20 sati 14. studenoga prošle godine u bivšoj Vojarni "Karlo Rojc" u Puli "punkere" Ivana H. (21) i Matiju S. (22). Darko Basarić bodežom je u tom napadu obojicu teško ranio.

Prema zaključku raspravnog vijeća Županijskoga suda, obojica su ubodena ciljano i namjerno, a sukob su izazvali "skinheadsi".

Predsjednica Vijeća Sena Midžić Putigna istaknula je u obrazloženju presude, prema kojoj je Basariću za svaki pojedini pokušaj ubojstva dosuđeno pet godina zatvora, što je ujedinjeno u osmogodišnju zatvorsku kaznu, da u sukobu u pitanju nije bila nužna obrana, te kako su u bivšu Vojarnu "Karlo Rojc" otišli planirano, s namjerom da izazovu izgred.

Kazna za pokušaj ubojstva je od pet do 15 godina, a olakotne okolnosti su što Basarić nije bio osuđivan i što je bio smanjeno ubrojiv zbog alkoholiziranosti u trenutku izgreda.

Po riječima sutkinje Sene Midžić Putigna, otegotne okolnosti su način na koji je počinjeno nedjelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara