Skinut imunitet SDP-ovcu Sauchi, Pernar jedini bio protiv

Skinut imunitet SDP-ovcu Sauchi, Pernar jedini bio protiv

Foto: Pixsell/Patrik Maček

JUTROS je na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva Sabora skinut imunitet SDP-ovcu Tomislavu Sauchi.

Sama rasprava je trajala vrlo kratko, a jedini tko je izrazio protivljenje prijedlogu DORH-a bio je Živozidaš Ivan Pernar, koji je najavio kako će glasati protiv prijedloga "zbog revolta".

Skidanje imuniteta Sauchi zbog afere dnevnice tako je izglasano sa sedam glasova za i jednim glasom protiv, onim Ivana Pernara. Za skidanje imuniteta glasao je i saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

Podsjetimo, DORH je podnio zahtjev za odobrenje lišenja slobode, određivanje pritvora, istražnog zatvora i pokretanja kaznenog postupka protiv SDP-ovca Tomislava Sauche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sumnjive isplate

Naime, Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice.

Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem - njih 160. Prema tome, ispada da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine. Sva su putovanja, međutim, trajala između 9 i 12 dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara