Skliski kolnici širom zemlje, na A6 se zbog ograničenja brzine vozi 80 km/h

Skliski kolnici širom zemlje, na A6 se zbog ograničenja brzine vozi 80 km/h
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KOLNICI su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Istri i Hrvatskom primorju, a zbog jake kiše i vode na kolniku, na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, javljaju iz HAK-a.

>>Stiglo nevrijeme, temperature pale za deset stupnjeva. U Istri je potop

Vozače su pozvali na dodatan oprez zbog poteškoća s odvodnjom oborinske vode u tunelima i mogućih bujica, a dodaju i da su mogući odroni.

"Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila", javljaju iz HAK-a.

Povremeno vrlo gust promet

Promet je povremeno vrlo gust na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora. Pred naplatnom postajom Lučko, na ulasku na autocestu iz smjera grada (Jadranska avenija) kolona je oko 1 km.

Osim toga, povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na državnim cestama u Istri i priobalju.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara