Škola u Engleskoj zabranila roditeljima korištenje mobitela na igralištu

Škola u Engleskoj zabranila roditeljima korištenje mobitela na igralištu
Screenshot: YouTube

OSNOVNA škola St. Peter u britanskom gradu Leighu zabranila je roditeljima djece koja je pohađaju korištenje mobitela na školskom igralištu. Uprava škole odlučila se na ovaj potez kako bi potaknula roditelje da više komuniciraju sa svojom djecom nakon završetka njihovog dana u školi. 

Mobiteli roditeljima važniji od djece 

U jednome od postova na društvenim medijima objavljeno je: "Koliko vas je toliko zaokupljeno razgovorom s kolegom na mobitelu da svoje dijete zaboravite zagrliti i pitati ga o tome kako je provelo dan u školi?" javlja Independent.

Škola se nada će se nova pravila pozitivno odraziti na psihičko zdravlje djece i pomoći u razvoju njihovih govornih sposobnosti. 

"Molimo vas da izdvojite vrijeme kako biste poslušali svoje dijete i porazgovarali s njim. Moć govora ima ogroman učinak na razvoj djetetovih jezičnih sposobnosti", stoji u postu na Facebooku. 

"Zaista je srcedrapajuće vidjeti roditelje toliko zaokupirane mobitelima da svoju djecu i ne pozdravljaju kada ih dođu pokupiti iz škole", izjavila je ravnateljica škole.

Mentalno zdravlje djece je prioritet 

Škola je poboljšanje mentalnog zdravlja djece postavila kao jedan od svojih prioriteta, a od ove godine učenicima se u sklopu školskog programa nude i satovi joge.    

"Škola u konačnici pripada nama i mi ćemo određivati pravila u nadi da će ih roditelji poštivati jer je znanost dokazala koliko međuljudska komunikacija može doprinijeti boljem zdravstvenom stanju djece i ljudi općenito", dodala je ravnateljica. 

Pisac Philip Pullman također je prošle godine pozvao roditelje da se skinu s mobitela i više vremena posvete razgovoru s djecom. Njegovi komentari uslijedili su nakon studije kojom je utvrđeno da gotovo polovica petogodišnjaka i šestogodišnjaka u Velikoj Britaniji u školi ostvaruje slabiji uspjeh zbog ograničenog vokabulara.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara