Škorpioni nisu glumili - pogubljenja su bila stvarna

IAKO su srpski nacionalisti pokušali relativizirati snimku koja je početkom lipnja izašla u javnost, a na kojoj "Škorpioni" vrše egzekuciju muslimanskih zarobljenika, beogradski dnevni list "Danas" piše kako su dvojica muslimana koji su ustali sa zemlje nakon strijeljanja ostale četvorice, kasnije pogubljeni u jednoj baraci.

Bruno Vekarić, glasnogovornik Tužilaštva za ratne zločine, rekao je za "Danas" kako snimka pogubljenja traje 25 minuta te da su dvojica Bošnjaka kasnije ubijena u jednoj baraci, što se također vidi na istoj video-snimci.

"Ta kaseta ima 25 minuta. Točno je da te dvije žrtve ustaju, ali javnost nije upoznata s video snimkom njihove kasnije brutalne likvidacije u jednoj kući." - rekao je Vekarić i dodao da sve žrtve ovog događaja još nisu identificirane.

Četvorica ubijenih Bošnjaka imali su od 15 - 18 godina, a preostala dvojica između 20 i 30 godina. Za ovaj zločin osumnjičeni su Slobodan Medić (38) zvani Boca, Pero Petrašević (35), Aleksandar Medić (38), Aleksandar Vukov (32) zvani Vuk, Branislav Medić, Milorad Momić i Slobodan Pavlović.

Nedavno je na srpskim nacionalističkim stranicama Srpskapolitka.com objavljen tekst u kojem se tvrdi kako je film snimljen kod Trnova, u blizini Sarajeva, daleko od Srebrenice. Navodno se radilo o filmu lažnog strijeljanja, a film su "Škorpioni" navodno željeli prodati televizijskim kućama.

Autori sitea ustvrdili su kako snimka jasno pokazuje da su žrtve strijeljane manevarskim mecima na "dobro uspjeloj filmskoj montaži" i da je Nataši Kandić, predsjednici Fonda za humanitarno pravo, snimka prodana za 100.000 eura.

Nataša Kandić rekla je za list "Danas" kako je snimka pogubljenja autentična te kako je video-kazetu dobila osobno od bivšeg pripadnika zloglasne postrojbe "Škorpioni".

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara