Skupina tinejdžera smijući se polila 15-godišnjaka alkoholom i zapalila ga

Skupina tinejdžera smijući se polila 15-godišnjaka alkoholom i zapalila ga

Tekst: N.Š.
Foto: SunSentinel.com

PETORICA tinejdžera polila su 15-godišnjaka alkoholom i zapalila ga, nakon čega je mladić završio u bolnici s opeklinama na više od 80 posto površine tijela, prenose američki mediji.

Sva petorica delinkvenata u dobi od 13 do 15 godina su uhićena, a žrtva, Michael Brewer, se trenutno nalazi u bolnici u teškom stanju, ali nema opasnosti po život. Liječnici kažu da će se jako dugo morati oporavljati.

Osveta zbog ukradenog bicikla

Dječaci idu u istu školu "Deerfield Beach Middle School" i žive na udaljenosti od nekoliko kilometara. Šerif Steve Feeley kaže da je motiv napada bila osveta, jer je Michael skupini dugovao novac za video igricu, zbog čega su ukrali bicikl njegova oca. Michaelova obitelj je to prijavila nakon čega je "vođa skupine" 15-godišnji Matthew Bent uhićen i ubrzo pušten.

Bacio se u bazen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Brewer navodno nije želio ići u školu taj dan, jer se bojao osvete. Otišao je vidjeti prijatelja, no Bent je također bio tamo s još četvoricom dječaka. Polili su ga bocom alkohola koju su našli i zapalili ga. Uskoro je cijelo tijelo 15-godišnjaka bilo u plamenu, ali je on bio dovoljno priseban da otrči do obližnjeg bazena i skoči u njega. Usput je ostavio spaljene tragove na grmlju i travi.

Nekoliko ljudi je pomoglo Michaelu izaći iz bazena te su pozvali hitnu koja ga je helikopterom prevezla u bolnicu.

Smijali se na saslušanju pred sucem

Delikventi su ubrzo uhićeni i izvedeni pred suca. Svi će biti optuženi za napad, a dječak koji je upaljačem zapalio Michaela Brewera bit će dodatno optužen za pokušaj ubojstva. Niti jedan dječak se nije pokajao, a svjedoci kažu da su se čak i smijali. Sudac im je za sada odredio 21 dan maloljetničkog pritvora.

Sva petorica dječaka već su imala problema sa zakonom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara