Slavonski Brod: Općinsko državno odvjetništvo ispituje prkačinove navode o nezakonitosti u radu gradskog poglavarstva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je istragu o navodnim nezakonitostima u radu brodskog Gradskog poglavarstva koje je u televizijskoj emisiji "Latinica" iznio brodski poduzetnik Ante Prkačin, doznaje se danas u Općinskom državnom odvjetništvu.

U posljednjoj ožujskoj "Latinici", pod nazivom "Kako otkriti korupciju", Prkačin je iznio nekoliko primjera, po njegovu mišljenju, nezakonita rada osoba iz brodske izvršne vlasti.

Primjeri su se odnosili na navodne nezakonitosti pri raspisivanju javnih natječaja za dobivanje određenih poslova na rekonstrukciji sportske dvorane "Klasije", natječaja za koncesije za upravljanje rekreacijskim centrom "Poloj" te natječaja za postavljanje podova u dječjim vrtićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od Policijske uprave brodsko-posavske provjeru vjerodostojnosti tih navoda te prikupljanje prethodnih obavijesti i poduzimanje svih drugih mjera u cilju otkrivanja eventualnih kažnjivih djela i njihovih počinitelja", rekla je danas općinska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Glasnogovornik PU brodsko-posavske Dario Orešković kratko je komentirao, upitan o tome, kako se u takvim slučajevima istraga provodi suradnjom policije i USKOK-a, koji je dalje nadležan za davanje informacija.

"Svi navodi vezani uz kažnjiva djela koja je u Latinici spomenuo Prkačin odnose se na djela koja su u nadležnosti USKOK-a", kazao je Orešković.

Brodski gradonačelnik Jozo Meter ustvrdio je pak kako nema ništa protiv istrage koja se provodi i rekao kako se nada da će, kada se sve završi, pravna država djelovati i u drugom smjeru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara