Slavonski Brod: Predsjednik hrvatskog sabora Šeks posjetio "Vindon"

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks posjetio je u Slavonskome Brodu suvremenu tvornicu za proizvodnju i preradbu puretine "Vindon" "Vindijina" poslovnog sustava te se susreo s vodstvom tvrtke.

Istaknuvši da je zadivljen najsuvremenijom proizvodnom tehnologijom, posebno je pohvalio izvoznu usmjerenost pogona i novo zapošljavanje.

"Uvjeren sam kako će takvi projekti i njihovo proširenje naići i na potporu i razumijevanje Ministarstva gospodarstva i Vlade, ali i Sabora, jer su primjer kako treba dobro raditi i povećavati gospodarski rast, izvoz i prepoznatljivost hrvatskog proizvoda u svijetu", kazao je Šeks.

Dodao je kako se državna potpora takvim tvrtkama najviše očituje u otvaranju izvoznih putova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor "Vindijina" poslovnog sustava Dragutin Drk najavio je povećanje proizvodnje u sljedećoj godini s ovogodišnjih 6,5 tisuća tona purećih prerađevina na osam tisuća. To će omogućiti i novo zapošljavanje u tvornici u kojoj trenutačno radi 186 radnika.

Inače, "Vindon" je počeo proizvodnju u srpnju prošle godine kad je "Vindija" u obnovu potpuno ruševnih prostora brodske Veterinarske stanice koju je kupila u stečaju uložila 170 milijuna kuna.

(Hina) xvruž ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara