Slavonsko-baranjski sindikat o privatizaciji osječke mljekare

SLAVONSKO-baranjski sindikat (SBS) najavio je danas da neće dopustiti opstruiranje ponude njemačke tvrtke "Meggle" za privatizaciju osječke tvornice mlijeka "IPK MIA" d.d. te da je u suprotnom moguć "novi slučaj Valpovo".

Predsjednik toga sindikata Ivan Mačaš na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio kako je ponuda za privatizaciju osječke mljekare, koju je tvrtka "Meggle" dala prije godinu i pol dana, najkonkretnija jer nudi ulaganja od 8 milijuna eura i očuvanje radnih mjesta iduće tri godine, a da bi eventualnim dolaskom strateških ulagača, poput "Lure", "Vindije" ili neke druge domaće mliječne industrije, proizvodnja i 300 radnih mjesta došli u pitanje zbog, kako smatra, interesa uništavanja konkurencije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknut novinskim napisima po kojima tvrtka "Meggle", zbog odugovlačenja privatizacije, najavljuje moguće odustajanje od toga projekta i odlazak iz Osijeka, u kojemu nekoliko godina ima zajedničku tvrtku s mljekarom "IPK MIA", Mačaš je rekao kako bi bilo najprirodnije da "Meggle" postanu većinski vlasnik ove tvrtke, te da bez "Meggle" osječka mljekara "ne bi mogla funkcionirati".

"Kao sindikat ne možemo prihvatiti ni jednu drugu ponudu jer nisu tako konstruktivne. Mogućnost da tvrtku preuzme Lura značila bi da bi mljekara najvjerojatnije postala samo skladišni prostor, a sudbina 300 zaposlenih brzo bi došla u pitanje", ustvrdio je Mačaš dodavši kako sindikat "neće dopustiti da se izigra dobra ponuda "Meggle". "Mislim da će naši lokalni igrači učiniti sve da izigraju Meggle i izguraju tu tvrtku iz Osijeka. Nećemo dopustiti manipulacije, a ako Uprava i Županija žele novi slučaj Valpovo, onda će ga i imati. To je stajalište sindikata i radnika", zaključio je Mačaš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara