VIDEO Slobodna Hrvatska žestoko napala Glasnovića: "Priznaj da te Plenković prevario"

VIDEO Slobodna Hrvatska žestoko napala Glasnovića: "Priznaj da te Plenković prevario"

Screenshot: Facebook

SLOBODNA Hrvatska sazvala je konferenciju za novinare u kojoj će govoriti o kaznenoj prijavi koju su podnijeli protiv "četiri fizičke osobe", odnosno protiv Andreja Plenkovića, Željka Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo.

Riječ je, jasno, o potpisnicima Glasnovićevih zahtjeva kojima je uvjetovao svoj potpis u vladi.

"Nakon "presude" Vlade RH, koja se tim pamfletom uplela u rad drugog nadležnog pravosudnog tijela Republike Hrvatske, notorno je da je kaznenoj prijavi "presuđeno". Koji djelatnik pravosuđa će se usuditi protiviti "presudi"!?", kažu u pozivu.

Podsjetimo, vlada je jučer odgovorila kako je kaznena prijava utemeljena na nerazumijevanju ciljeva vlade.

"Kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Željka Glasnovića, saborskog zastupnika, Tome Medveda, ministra branitelja i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, je utemeljena na nerazumijevanju i nepoznavanju programskih ciljeva Vlade Republike Hrvatske i kao takva u potpunosti neosnovana", priopćeno je jučer iz vlade.

Konferencija ispred vlade

Slobodna Hrvatska nešto poslije 11 sati održala je konferenciju. Ranije se javnosti obratila putem priopćenja.

KP Vlada by Index.hr on Scribd

Ivan Pokupec iz Slodobdne Hrvatske žestoko je napao Željka Glasnovića.

"Pitamo se zašto je gospodin Glasnović išta potpisivao. Isti taj gospodin Glasnović nas je nazvao jugoudbašima, iako su dvojica od nas trojice koji pred vama stojimo hrvatski branitelji. Ja sam osobno u vrijeme rata imao šest godina. Uz svo dužno poštovanje gospodinu Glasnoviću kojeg cijenim, mislim da bi bilo pošteno da prizna da ga je Plenković prevario i da povuče svoj potpis.

Želimo biti jasni po jednom pitanju, a to je da što je veća kriza za HDZ i Most, to se SDP sve više nudi kao neko rješenje. Želimo reći da je razlika između HDZ-a i SDP-a ista kao razlika između rajčice i paradajza.

Pozivamo sve stranke, udruge, pokrete, inicijative koji su spremni stati pred javnost i reći da je HDZ jednako SDP da nam se pridruže", rekao je Ivan Pokupec.

Riječ je potom uzeo Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske

"Prvi put u povijesti se desilo da se vlada proglasila nadležnom za krivične prijave. Oni u nepotpisanom pamfletu tvrde da je naša prijava neosnovana. Pitam se trebaju li građani slati prijave vladi ili Uskoku? Ovo je jedinstven slučaj, mislim da se ovako nešto nije dogodilo", rekao je Galović dodavši da su prijavili nepoznatog počinitelja koji je izdao priopćenje.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara