Šlogar se "nije uspio dogovoriti s odvjetnikom" oko toga je li kriv za ubojstvo Ivane Hodak

Tekst: I.M.
Foto: Davor Pongračić/Cropix

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu započelo je suđenje beskućniku Mladenu Šlogaru - Žili, kojeg se tereti za ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, počinjeno 6. listopada prošle godine.

Šlogar se prvo odbio izjasniti o svojoj krivnji "jer se nije o tome uspio dogovoriti s odvjetnikom", a potom je nakon konzultacija s odvjetnikom Antonijem Zujićem rekao ne bi iznosio obranu tijekom postupka, niti se očitovao o krivnji. Tu njegovu izjavu je sud protumačio kao poricanje krivnje za zločin.

Budući da se svojevremeno pisalo o tome kako Šlogar u pritvoru prima novac, sudac Ivan Turudić ga je zatražio da se o tome očituje. Žila je te navode zanijekao.

"Ubojstvo iz bezobzirne osvete"

Podsjetimo, optužnicom na 17 stranica koja je podignuta protiv Šlogara, tog se 61-godišnjeg beskućnika tereti da je 6. listopada prošle godine, oko 11 sati, u stubištu zgrade u kojoj je stanovala, u Hatzovoj ulici 2, sa dva metka iz Berette kalibra 7,65 milimetara, ubio 26-godišnju kćer odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak.

U optužnici protiv Šlogara, kojeg se tereti za teško ubojstvo, navodi se kako je Ivanu usmrtio "iz bezobzirne osvete" njenom ocu. Međutim, ni obitelj Hodak, ni Ivanini prijatelji, ni većina građana nikad nisu povjerovali u policijsku verziju motiva za ubojstvo. Šlogaru prijeti maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Iduće ročište održat će se 6. listopada, na godišnjicu ubojstva  Ivane Hodak. Izvorno je bilo predviđeno da tog datuma budu saslušani njeni roditelji Zvonimir i Ljerka Mitas Hodak, ali njihovo će se saslušanje ipak održati 26. listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara