Sloković: Ne vidim razlog za podizanje optužnice protiv Todorića

Sloković: Ne vidim razlog za podizanje optužnice protiv Todorića
Screenshot: N1

ODVJETNICA Jadranka Sloković komentirala je za N1 televiziju podizanje optužnice protiv Ivice Todorića.

"Nismo primili optužnicu i nećemo vjerojatno još neko vrijeme, s obzirom na činjenicu da će morati biti prevedena na talijanski ili njemački - ovisno u koji dio Švicarske ide. Ona je tek dostavljena sudu. Mi ovu optužnicu nismo očekivali. Smatramo da je tijekom istrage nesporno utvrđeno da je taj novac plaćen za određene usluge koje su u cijelosti utvrđene, stoga ne vidim razlog da je ta optužnica podignuta i na koji način je to obrazloženo", kazala je Jadranka Sloković.

Obrazložila je kada je Ivica Todorić ispitan i kako je koncipirana obrana.

"Ispitan je već ranije, prije nego što se išlo na suglasnost na londonskom sudu. Ispitan je i ranije i poslije toga je potvrdio tu svoju obranu. Obrana je bila kratka, rekao je zapravo dao je mandat da te poslove obavi druga osoba i da on u detalje tog posla nije bio uključen."

"Novac je na računu osobe koja je odradila posao"

Na pitanje gdje se nalazi novac, 1,25 milijuna eura spomenutih u optužnici, kazala je da je na računu osobe koja je obavljala poslove savjetovanja.

"Novac je i dalje na tom računu jer je to račun osobe koja je obavila poslove savjetovanja. On je tamo ostao s obzirom na to da je ta osoba u radnom odnosu u drugoj firmi, on ga uopće nije dirao. Taj račun je otvorila ta osoba i taj novac je ostao, on je dao svoj iskaz vrlo detaljno Državnom odvjetništvu, pritom je opisao detalje posla i razlog zbog čega mu je plaćeno, da je iznos te usluge savjetovanja bio tako visok jer se radilo o postotku iznosa cijele transakcije i da se radi o postotku koji je uobičajen", kaže.

Upitana koliko je veliko financijsko vještačenje u glavnom procesu, za koji se još čeka rasplet, oteglo proces, kazala je:

"Vještačenje je dovršeno. Nakon dovršenog vještačenja Državno odvjetništvo je tražilo da se vještačenje dopuni određenim novim utvrđenjima. To je također napravljeno. Dostavljena je dopuna. Nakon toga mi nemamo informacije. Što se tiče vještačenja, pretpostavljamo da je s vještačenjem gotovo i, s obzirom na činjenicu da su ranije ispitani svi svjedoci i prikupljena dokumentacija, da je došlo vrijeme da se odluči hoće li se podići optužnica ili ne, odnosno da se konstatira da je istraga dovršena."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara