Slovenci ribarima u Savudriji poslali više od milijun eura kazni

Slovenci ribarima u Savudriji poslali više od milijun eura kazni
Foto: FAH

UKUPNO više od milijun eura kazni u nepune dvije godine dobilo je 20-ak savudrijskih ribara na račun tzv. prelaska crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Rekorderi u dostavljenim kaznama su supružnici i partneri u ribarenju Franka i Diego Makovac. Oni su, tvrde Slovenci, proveli najviše radnih dana u ribarenju u "zabranjenim vodama", a presude i kazne su već odavno prestali zbrajati.

"Ma sada ih imamo jušto punu kariolu, što spisa, rješenja, žalbi, odvjetničkih troškova, sudskih troškova, pravomoćnih presuda... Samo u prošloj godini dostavljeno nam je oko 400 kazni, a uzmemo li u obzir da je za svaki prekršaj utvrđena prosječna kazna u visini od 500 eura, samo nas dvoje smo dužni Republici Sloveniji oko 200 tisuća eura u 2018. godini. Za ovu godinu bi dug trebao biti još veći", kaže Franka za Glas Istre.

"Valja naglasiti da nam je ovih dana pristiglo neko rješenje našeg opunomoćenog odvjetnika u Sloveniji Mihe Kozinca iz Ljubljane gdje je navodno, koliko sam iščitavajući slovenski tekst razumio, Vrhovni sud Slovenije odbio sve naše žalbe i nemamo ih više pravo podnositi pa bismo mogli završiti na sudu za ljudska prava u Strasbourgu", kaže Diego Makovac. 

Dodaje da kuverte odmah predaju u Policijsku postaju Umag, kao što je dogovoreno s vladom RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara