Slovenija: Broj migranata je sve veći, otvorena je nova ruta preko BiH

Slovenija: Broj migranata je sve veći, otvorena je nova ruta preko BiH

Ilustracija: Getty 

SLOVENSKA ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar upozorila je na ponovno oživljavanje ilegalnih migracija kroz Sloveniju iako ne u masovnom obujmu kao u vrijeme migracijske krize 2015./2016. godine, kad je kroz tu državu tzv. balkanskom rutom prešlo više od pola milijuna ljudi.
 
"Statistički podaci ukazuju na vrlo stabilan i ustrajan trend porasta broja klasičnih migranata. Migracijska slika se pogoršava, a nije nikakva tajna da se otvara i migrantska ruta preko Bosne", kazala je u izjavi za medije slovenska ministrica.
 
Porastu broja migranata pogoduje i toplije vrijeme
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je da porastu migracijskog toka pogoduje i toplije vrijeme, da se migracijska problematika treba ticati svih u državi, a da političke stranke pri ocjenjivanju stanja oko migracija ne bi trebale voditi "dvostruku politiku" i različitim izjavama koristiti te teme manipulativno u predizbornoj kampanji.
 
Za policiju će, prema riječima slovenske ministrice, moguće daljnje pogoršanje situacije s migracijama predstavljati velik izazov pa joj zato valja omogućiti sve uvjete da ona učinkovito obavlja svoje poslove.
 
Iako se ne može najaviti kada bi moglo doći do sljedećeg intenzivnijeg migracijskog vala, on vjerojatno neće biti onako masovan kao prije tri godine, ali će ga Slovenija dočekati spremna, ocijenila je ministrica unutarnjih poslova Slovenije Vesna Gjerkeš Žnidar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara