"Slovenija i dalje može usporiti hrvatske pregovore s EU ako Hrvati ne naprave što su obećali"

"Slovenija i dalje može usporiti hrvatske pregovore s EU ako Hrvati ne naprave što su obećali"

Tekst: J.C.
Foto: AFP

MI SMO ispunili svoj dio pogodbe, a sada je na Hrvatskoj da napravi što je obećala, poručio je Jadranki Kosor glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic uoči posjeta Boruta Pahora Zagrebu. Slovenski premijer u hrvatsku bi metropolu trebao stići u ponedjeljak, a glavni cilj njegovog dolaska je parafiranje sporazuma o arbitraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenska vlada dobila je mandat za potpisivanje tog sporazuma, a sada i Hrvatska mora ispuniti svoju zadaću da realizira ono što je dogovoreno i obećano. Ako to ne može napraviti, pokazat će se kao partner kojem se ne može vjerovati i naći će se pod pritiskom međunarodne javnosti", tvrdi Balažic koji je sinoć gostovao na slovenskoj javnoj televiziji.

Balažic je također reagirao na kritike koje dolaze od strane oporbe još otkad je ukinuta blokada pregovora, a prema kojima je Slovenija izvukla "deblji kraj". Glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova kaže kako Slovenija i dalje ima sigurnosne mehanizme kojima može usporiti Hrvatske pregovore s Europskom unijom ukoliko se obećanja iz dogovora Pahor - Kosor ne ispune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara