Slovenija ne pristaje na tumačenje o crti sredine - glasnogovornica

Slovenija ne pristaje na crtu sredine u Piranskom zaljevu i nikada nije pristala na to stajalište, navela je glasnogovornica slovenskog MUPa Tadeja Kuhar, reagirajući u utorak na izjavu glasnogovornika hrvatskog MUPa Zlatka Mehuna, koju je dan ranije prenijelo ljubljansko "Delo".

"Javnosti želimo pojasniti da između slovenske i hrvatske policije nikad nije došlo do dogovora ili potpisivanja sporazuma iz kojega bi proizlazilo da je sredina Piranskog zaljeva crta razgraničenja", navodi u priopćenju za javnost slovenska glasnogovornica, reagirajući na Mehunovu izjavu da će hrvatska policija u zaljevu, dok se ne postigne politički konsenzus i dogovor na razini država, "djelovati u skladu s dogovorima i sporazumima koji su postignuti i potpisani sa slovenskom policijom". Mehun je također, kako navodi glasnogovornica pozivajući se na "Delo", rekao da je "crta sredine Piranskog zaljeva-crta razgraničenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Slovenska policija niti u razgovorima na operativnoj razini nije nikada pristala na hrvatsko stajalište da je crta razgraničenja u Piranskom zaljevu crta sredine. Za slovensku je policiju, što se tiče područja njenog nadzora na moru, osnovno polazište u slovenskoj temeljnoj ustavnoj povelji o samostalnosti i nezavisnosti Republike Slovenije, te u stanju kontrole kakva je postojala na dan osamostaljenja Slovenije", navodi u reakciji na Mehunovu izjavu u ljubljanskom "Delu" glasnogovornica slovenskog MUP-a Tadeja Kuhar.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara