Slovenija: Potvrđena Ropova vlada

SLOVENSKI parlament većinom je glasova i nakon višesatne rasprave u četvrtak potvrdio novu vladu koju će iduće dvije godine, do redovnih izbora 2004. godine, voditi mandatar Anton Rop, inače ministar financija u bivšoj vladi premijera Drnovšeka koji stupa na dužnost predsjednika republike.

Za novu vladu popodne je prilikom glasovanja dalo svoje glasove 54 zastupnika od 90 članova Državnog zbora, dok je 25 zastupnika glasovalo protiv. Novu vladu, u kojoj je vrlo malo izmjena u odnosu na raniju Drnovšekovu, podržali su svi članovi četiriju koalicijskih stranka, dok su oporbene stranke - Socijaldemokrati, Nova Slovenija, Stranka mladih Slovenije i Slovenska nacionalna stranka glasovali protiv.

Najviše kritika u vezi vlade bilo je od strane oporbenih stranaka zbog njihove sumnje u to da će ostvariti svoje glavne ciljeve u idućem dvogodišnjem razvoju - stabilizacija javnih financija i smanjenje inflacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kritiku većine vladinih ministara, oporbeni su zastupnici među ministrima koje bi podržali istaknuli u prvom redu ministra za europske poslove Janeza Potočnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara