Slovenija tvrdi da je lani vratila 16.000 migranata u Hrvatsku

Slovenija tvrdi da je lani vratila 16.000 migranata u Hrvatsku
Foto: EPA

SLOVENSKA policija otkrila je kod mjesta Spuhlja na sjeveroistoku zemlje četiri državljana Iraka i jednog Afganistanca u automobilu 25-godišnjeg talijanskog državljanina, objavila je danas Policijska uprava Maribor.

Utvrđeno je da su ilegalni migranti u Sloveniju ušli u noći na srijedu nedaleko od graničnog prijelaza Zavrč-Dubrava Križovljanska pa će nakon završenog postupka biti vraćeni hrvatskim vlastima, dok je Talijan zadržan u pritvoru.

Slovenski ministar unutarnjih polova Boštjan Poklukar u utorak je na svečanosti prigodom završetka obnove graničnog prijelaza s Hrvatskom kod Ormoža kazao da je Slovenija lani Hrvatskoj uspješno vratila 16.000 ilegalnih migranata te da se ilegalni migrantski tokovi zadnje četiri godine stalno povećavaju.

Kako je istaknuo, slovenska policija očekuje da će i ove godine trend porasta broja ilegalnih migranata biti nastavljen, zbog čega su u državnom proračunu za ovu i iduću godinu znatno povećana sredstva za unutarnju sigurnost i dostigla su rekordnu razinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara