U Sloveniji i Hrvatskoj uhićeno 11 osoba, namještali utakmice pa se kladili

U Sloveniji i Hrvatskoj uhićeno 11 osoba, namještali utakmice pa se kladili

Ilustracija: Pixsell/Sanjin Strukić 

DEVET osoba u Sloveniji i dvije u Hrvatskoj uhićene su u okviru istrage protiv kladioničarske mafije koja je trajala više mjeseci, u zajedničkoj akciji policija obiju država koju je podržao Interpol, objavila je slovenska policija.
 
Slovenski istražni ured (NPU) koji se bavi organiziranim i gospodarskim kriminalom objavio je da se istraga odnosila na kriminalnu organizaciju koja je preko interneta organizirala plasiranje visokih iznosa kladioničarima u Aziji.
 
U Sloveniji i Hrvatskoj izvedeno je 13 kućnih pretraga i 15 pretresa automobila, na različitim lokacijama, a uhićeno je 11 osoba, od čega devet u Sloveniji. Svi se sumnjiče za manipuliranje rezultatima nogometnih utakmica u profesionalnim ligama u Srbiji, Makedoniji i Češkoj, nakon čega su uplaćivali visoke iznose novca klađenjem na dogovorene rezultate utakmica, kako bi osigurali dobitke, navela je slovenska policija u priopćenju.
 
Bili su povezani s kriminalnim skupinama u svijetu
 
Vjeruje se da je spomenuta kriminalna skupina bila povezana s drugim kriminalnim skupinama u svijetu te da se ilegalnim klađenjem na sigurne dobitke tako prao novac zarađen na drugim ilegalnim i nezakonitim poslovima, primjerice krijumčarenjem i prodajom droge.
 
Članovima navedene kriminalne skupine u Sloveniji i Hrvatskoj oduzeto je 35 elektroničkih naprava, 32 mobilna telefona, dva osobna vozila, 19.600 eura i krivotvorene valute u vrijednosti 38.500 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara