Slovenska ministrica gospodarstva o perspektivi CEFTA-e

NAKON što iduće godine 5 od 8 potpisnica srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) postanu članice Europske unije ta asocijacija ima perspektivu ako Rumunjska, Bugarska i Hrvatska otvore članstvo za druge države, izjavila je za tjednik slovenske vlade na engleskom jeziku "Slovenian Weekly" ministrica gospodarstva Tea Petrin.

"Pitanje je što će se s CEFTA-om dogoditi sljedećih godina. Ne ostane li CEFTA otvorena prema novim članicama, vjerojatno će se ugasiti", rekla je Petrin uoči summita CEFTA-e koji će se u petak održati na Brdu kod Kranja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvan CEFTA-e postoje, naravno, među zemljama u regiji bilateralni ugovori o slobodnoj trgovini u sklopu Pakta stabilnosti u jugoistočnoj Europi, što jako podržava Europska unija. U budućnosti, bude li interesa, možda to preraste i u multilateralni sporazum o slobodnoj trgovini", izjavila je Petrin.

Kako je najavljeno u Ljubljani na sastanku CEFTA-e u petak na Brdu kod Kranja sudjelovat će četiri ili pet predsjednika vlada, te više ministara zemalja CEFTA-e. Hrvatsku će na skupu predstavljati ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara