Slovenska vlada upozorila na "samovoljnu" gradnju hrvatske ceste

GRADNJA obilazne ceste koja je s hrvatske strane napravljena na mjestu gdje se je trebao graditi malogranični prijelaz Brezovica (nedaleko međunarodnog prijelaza Jurovski Brod-Metlika) bila je samovoljan čin, ocijenila je u četvrtak slovenska vlada u odgovoru na zastupničko pitanje jednog člana Slovenske nacionalne stranke.

Kako je navedeno u odgovoru vlade, slovensko ministarstvo vanjskih poslova na to je već upozorilo hrvatsku stranu i navelo da je spomenuta gradnja izvršena mimo dogovora da se u naselju Brezovica sagradi malogranični prijelaz koji bi smanjio mogućnost ilegalnih prijelaza granice.

Slovenija je svoj malogranični prijelaz u naselju Brezovica već postavila, a hrvatska je umjesto toga sagradila obilaznu cestu koja ide mimo slovenskog graničnog objekta, čime se smanjuje mogućnost kontrole ilegalnih prijelaza granice, navodi slovenska vlada.

Slovenija, kako se navodi, zahtijeva da se onemogući promet novosagrađenim zaobilaznim dijelom ceste i da Hrvatska na tom mjestu kako je dogovoreno postavi svoj granični objekt.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara