Slovenski policajac hvatao dilere, a i sam uzgajao marihuanu

Slovenski policajac hvatao dilere, a i sam uzgajao marihuanu
Ilustracija:Pixsell/Ivica Galovic

SLOVENSKI kriminalist iz Kopra koji se bavio otkrivanjem i suzbijanjem ilegalne trgovine narkoticima uhićen je nakon što je otkriveno da se i sam bavio uzgojem indijske konoplje te je trenutačno u kućnom pritvoru, a ovo otkriće šokiralo je njegove dojučerašnje kolege.

Kriminalist Matjaž Horvatin, koji je uhićen početkom prošlog tjedna, pušten je iz zatvora u kućni pritvor, a njegova braniteljica tvrdi da je konoplju uzgajao za ublažavanje zdravstvenih tegoba svog  67-godišnjeg oca i njegove partnerice, pišu slovenski mediji.

Izvanredni otkaz

Kako tvrdi portal Regional iz Kopra, osumnjičen je za kazneno djelo proizvodnje i prometa zabranjenim drogama, ravnateljica policije Tatjana Bobnar potpisala je rješenje o izvanrednom otkazu ugovora o zaposlenju, a oduzeto mu je službeno oružje te onemogućen pristup službenim evidencijama policije.

U kući njegovog oca u okolici Kopra, navode mediji, pronađeno je osam posađenih stabljika konoplje, a u kriminalistovoj vikendici i manja količina posušene marihuane. Horvatin se niz godina bavio upravo otkrivanjem i suzbijanjem trgovine drogama pa su njegovi kolege šokirani otkrićem da se i sam time bavio te osuđuju njegovo djelovanje suprotno zakonu i policijskoj etici. Bude li osuđen, prijeti mu i do deset godina zatvora, piše list Primorske novice.

Rast broja osumnjičenih policajaca

Horvatin je postao sumnjiv krajem rujna, kada je policija tajno snimala razgovore nekih drugih osumnjičenika pa je u njihovoj komunikaciji uhvatila i svog kolegu.

Prema izvješću slovenske policije, u prvoj polovici ove godine zabilježeno je 56 kaznenih djela, za koje se sumnjiči 55 službenih osoba iz policije, što je velik porast u odnosu na prošlu godinu kada je u prvih šest mjeseci osumnjičeno bilo njih 32.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara