Slovenski parlament gotovo 13 sati raspravljao o povjerenju ministrici zdravstva

Slovenski parlament gotovo 13 sati raspravljao o povjerenju ministrici zdravstva

Screenshot: YouTube (Euronews)

SLOVENSKI  parlament je u ranim jutarnjim satima izglasovao povjerenje ministrici zdravstva Milojki Kolar Celarc - za njen ostanak na tom položaju glasovala su nakon skoro 13-satne rasprave 42 zastupnika, dok je 23 glasovalo za interpelaciju koju je uložila Slovenska demokratska stranka (SDS) oporbenog čelnika i nekadašnjeg premijera Janeza Janše.

Premijer Miro Cerar izjavio je da rezultat glasovanja pokazuje kako će njegova vlada ima stabilnost i mogućnost da djeluje do kraja svog mandata.

Loše stanje u zdravstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministricu su zbog lošeg stanja u zdravstvu tijekom žučne rasprave kritizirali i neki zastupnici stranaka u njegovoj vladi, no slovenski je premijer rekao da se radilo o "predizbornoj retorici" koalicijskih partnera budući da se za manje od godine dana trebaju održati redovni parlamentarni izbori.

Kritike opozicije na račun ministrice Cerar je nazvao neopravdanima, rekavši da su ona i njegova vlada mnogo učinili na stabilizaciji stanja u javnom zdravstvu i potrebnim zakonskim promjenama. Protiv ministara u Cerarovoj vladi vladi opozicija je u tri godine njena dosadašnjeg mandata podnijela osam interpelacija, tražeći njihovu smjenu.

"Sve su do sada bile neuspješne, a to mnogo govori samo po sebi", kazao je Cerar nakon objave rezultata glasovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara