Slovenski političar mora novinarki platiti 3500 eura jer je komentirao njene grudi

Slovenski političar mora novinarki platiti 3500 eura jer je komentirao njene grudi

Foto: Facebook

TRI i pol tisuće eura s pripadajućim kamatama mora platiti poznati slovenski političar zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj, a kojom je komentirao izgled njenih grudi.
 
Nezadovoljan njenim ranijim izvještavanjem za javnu televiziju u slučaju kad mu se sudilo zbog navodne zloporabe položaja koparski je gradonačelnik Boris Popovič, kad ga je dopisnica Slovenske televizije iz Kopra Evgenija Carl 2013. nakon ročišta upitala za komentar, neraspoložen bezobrazno kazao da ima lijepe grudi "koje je pohvalila čak i moja supruga".
 
Novinarka je posvjedočila da je zbog toga imala psihičke teškoće i jake bolove u leđima, za koje su sudski vještaci u iskazu potvrdili da mogu biti psihosomatskog izvora, te da joj je Popovič u više navrata znao reći uvredljive i seksističke komentare, zbog čega ga je tužila i zatražila odštetu od 7000 eura. Među ostalim joj je navodno rekao da nimalo ne sliči Pameli Anderson, nekadašnjoj zvijezdi američke serije Baywatch.
 
Dvije tisuće eura za svaki budući ispad
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ljubljanska sutkinja Alenka Kočevar Nosan presudom je odlučila da Popovič mora platiti dodatne dvije tisuće eura za svaki sličan ispad prema novinarki do kojega bi došlo u budućnosti, navode slovenski mediji.
 
"Vjerujem da je lokalni političar ovime dobio poruku da nije svemoguć i da mu se njegova jezična gimnastika očito ni financijski ne isplati", rekla je novinarka, dodavši da se na još uvijek nepravomoćnu presudu neće žaliti.
 
Međutim, i Popovič protiv novinarke vodi još nedovršenu odštetnu parnicu. Tvrdi da ga je ona javno vrijeđala izrazima kao što su "gradonačelnikove paranoidne izmišljotine" ili "gradonačelnikove gluposti koje ne zavrjeđuju komentar".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara