Slučaj "Maestro": Vrhovni sud poništio puštanje iz pritvora Svjetlana Stanića

Slučaj "Maestro": Vrhovni sud poništio puštanje iz pritvora Svjetlana Stanića

SVJETLAN STANIĆ, poduzetnik iz BiH, ipak neće biti pušten na slobodu uz jamčevinu, jer je Vrhovni sud ukinuo odluku o njegovu puštanju iz pritvora.

Stanić je jedan od optuženih za korupciju u slučaju "Maestro", a Uskok ga tereti da je podmitio bivšeg potpredsjednika Fonda za privatizaciju Ivana Gotovca, kako bi ovaj zloporabio svoj položaj i omogućio mu što povoljnije uvijete otkupa imovine i dionica društava iz portfelja Fonda, tvrtke "Dalmacijavino" i splitskog hotela "Bellevue".

Hrvatske vlasti tragale su za Stanićem proteklih 16 mjeseci, no on se početkom ovog tjedna sam predao. Odmah je zagrebačkom Županijskom sudu ponudio jamčevinu u visini od 500 tisuća kuna, za puštanje da se brani sa slobode, što je sud prihvatio i odlučio mu ukinuti pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalbu Uskoka, reagirao je Vrhovni sud, koji ju je prihvatio i poništio odluku Izvanraspravnog vijeća te naložio zagrebačkom Županijskom sudu ponovno donošenje odluke o Stanićevom slučaju.

Suđenje Staniću i Gotovcu trebalo bi početi 5. studenoga, a njihov postupak odvojen je od ostalih osmero optuženih, kojima suđenje počinje pet dana kasnije.

K.S.
Foto: MUP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara