Slučaj Maškarin: "U dokumentaciji KBC-a malo je amputirana lijeva, a malo desna noga"

Slučaj Maškarin: "U dokumentaciji KBC-a malo je amputirana lijeva, a malo desna noga"

Tekst: Z.J.
Foto: RTL

NA SUĐENJU dr. Branku Popoviću iz Rijeke za kazneno djelo nesavjesnog liječenja, čija je posljedica bila amputacija lijeve noge mladoga Rabljanina Miroslava Maškarina, svjedočili su danas sudski vještaci iz Zagreba. Na današnjoj raspravi Popović je pet i pol sati postavljao pitanja vještacima sa zagrebačkoga medicinskog fakulteta želeći pobiti njihove tvrdnje da je on isključivi krivac za tragediju koju je proživio mladi Rabljanin, prenosi Novi list.

Dugotrajna rasprava u nekoliko je trenutaka doticala točku usijanja, ali je sutkinja Sandra Vučković uspjela zadržati raspravu u okvirima sudske prakse.

Obraćajući se vještacima, dr. Popović je tvrdnju da je okomito uvukao troakar (kirurški uređaj za probijanje tkiva, op.a.) na prazan trbuh i bez kamere nazvao neistinitom i nekorektnom, te vještake optužio za "niske udarce" i bezobrazluk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestero profesora Medicinskog fakulteta, Ivana Tonković, Josip Škavić, Dušan Zečević, Damir Strinović, Ante Gojević i Vuk Borčić, opet je bilo krajnje decidirano u svojoj tvrdnji da je dr. Popović počinio pogrešku mada su u međuvremenu dobili na uvid i nalaz i mišljenje kolega iz Splita koji su utvrdili da dr. Popović nije počinio pogrešku, naglašava Novi list.

"Naš zadatak je bio utvrditi uzročno-posljedičnu vezu između laparoskopske operacije i amputacije noge. Pogreška je počinjena kada je ozlijeđena trbušna aorta. Oštećeno je zdravlje pacijenta i sve daljnje komplikacije su posljedica oštećenja zdravlja", objasnio je dr. Škavić.

Dr. Ante Gojević je dodao da je medicinska dokumentacija koju je dostavio KBC nedopustivo aljkava, a dr. Tonković je naglasila da se u dokumentaciji na nekim mjestima navodi da je amputirana lijeva, a u nekim - desna noga!

Nastavak suđenja je zakazan za 8. travnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara