Slučaj nestale Australke: Policija Perkovića pustila na slobodu, traje potraga na Srđu

Slučaj nestale Australke: Policija Perkovića pustila na slobodu, traje potraga na Srđu

"POLICIJA je završila obradu Ivice Perkovića koji se kod nas nalazio na obavijesnom razgovoru i pušten je kući. Danas je u tijeku pretraga padina Srđa, a uz policiju i pripadnike Gorske službe spašavanja u pretragu je uključen i helikopter", izjavio je za Index glasnogovornik dubrovačke policije Ivan Kukrika dodajući kako dubrovačka policija i dalje čini sve kako bi našla nestalu Australku Britt Lapthorne.

Tri puta bio na obavijesnom razgovoru

Naime, Ivica Perković 33-godišnji sin vlasnika hostela u kojem je prije dva tjedna odsjela Britt Lapthorne, tri puta je, u posljednjih nekoliko dana, priveden na obavijesni razgovor u prostorije Ville Palme gdje se nalazi sjedište PU dubrovačko-neretvanske. 

Posljednji put to se dogodilo jučer u poslijepodnevnim satima. Perković se, naime, još prije dva dana nalazio na obavijesnom razgovoru, kada je jučer ujutro pušten. No, nakon što je izašao iz prostorija Villa Palme kriminalistička policija uz pratnju interventne policije kao i forenzičara oko 14 sati stigla je na dubrovački predio Babin kuk gdje se nalazi obiteljska kuća i hostel obitelji Perković.

Hostel je bio blokiran, a policajci su osiguravali uži prostor oko kuće te je blokirana ulica. Kriminalisti unutar kuće obavili su detaljnu pretragu u nadi da će pronaći materijale ili tragove koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju sudbine nestale Australke. Ivica Perković bio je s policajcima u vrijeme kada je počela pretraga, a tada je po treći put priveden na obavijesni razgovor.

U hostelu nisu nađeni tragovi

Perković je jutros pušten, a prema izjavi glasnogovornika policije čini se da je policija završila s obradom. Isto tako saznajemo kako policija u obiteljskoj kući kao ni u hostelu nije našla niti jedan trag koji bi ih odveo bliže nestaloj Australki.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena 18. rujna u Dubrovniku. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski mediji koji i dalje s velikim zanimanjem prate potragu za Britt Lapthorne, s obzirom na to da se u Dubrovniku nalazi veliki broj novinarskih ekipa u svojim izvješćima i dalje optužuju hrvatsku policiju za nesposobnost. Tako se jučer dogodio i nemili slučaj kada su gotovi svi mediji u Australiji izvijestili kako je Perković uhićen te da je riječ o osumnjičeniku.

Perković nikad nije imao status osumnjičenika

Dubrovačka policija demantirala je napise naglašavajući kako se 33-godišnji sin vlasnika hostela nikada nije nalazio u statusu osumnjičenika niti je bio uhićen. Naime, nad njim su obavljeni, kako kažu, obavijesni razgovoru, jer je procijenjeno kako bi mogao imati informacije koje bi pomogle u istrazi.

Mediji u Australiji, danas nastavljaju kampanju protiv dubrovačke policije pa je tako danas u dnevniku The Age izašla izjava 28-godišnje Lydie Hambrook, koja je bila cimerice nestale Britt Lapthorne u dubrovačkom hostelu. Naime, ona tvrdi da je odmah po nestanku alarmirala policiju te sina vlasnika hostela Ivicu Perkovića. Nakon što je Perković prijavio nestanak, navodno su iz dubrovačke policije rekli kako se Britt "može tako zabavljati danima koliko hoće, ali da to nije briga policije". 

Užasnuta

Također, tvrdi Hambrook, policija je dala savjet da za pet dana opet prijavi nestanak te da donese sa sobom njenu putovnicu. "Apsolutno sam bila užasnuta tim odgovorom lokalne policije. Nisam tako dobro poznavala Britt, ali riječ je ozbiljnoj osobi. Naime nije joj priličilo nestati, ostaviti svoju putovnicu u sobi, ne reći nikome gdje ide i isključiti mobitel", kaže Hambrook koja je nakon nezainteresiranosti dubrovačke policije obavijestila veleposlanstvo Australije.

Zanimljivo je kako u razgovoru za medije u Australiji Lydia izjavila kako je Britt u noći nestanka upoznala studenta ekonomije te provela s njim dva sata. Nakon toga uputila se oko 23 sata u noćni klub Fuego gdje joj se gubi svaki trag.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara