Slunjski sveæenik pijan se potukao, prijetio puškom, pa razbio auto

Slunjski sveæenik pijan se potukao, prijetio puškom, pa razbio auto

VLČ. JOSIP ŠTEFANČIĆ (35) tijekom proteklog vikenda u samo nekoliko sati zaradio je četiri prekršajne prijave. Svećenika, koji je među Slunjanima poznat kao župnik šerif, policija je prijavila zbog tuče, paradiranja s lovačkom puškom, izazivanja lakše prometne nezgode i odbijanja alkotestiranja.

Vlč. Štefančić se najprije nešto nakon 22 sata na proslavi Martinja u ugostiteljskom objektu "Buk" u Slunju verbalno, a potom i fizički sukobio s Ivicom Jurčićem (56). Jurčić je u tučnjavi izvukao deblji kraj. Kako piše Večernji list njemu je vlč. Štefančić razbio arkadu.

Župnik župe Cvitović nedaleko od Slunja je nakon toga ispred "Buka"paradirao s puškom, a potom se svojom Mazdom uputio prema župi. Tamo nije stigao jer je ubrzo sletio s ceste i pritom udario u drvo. Tijekom policijskog očevida odbio je alkotestiranje.

U karlovačkoj policiji potvrdili su da će župnik (u policijskom zapisniku se navode samo inicijali) biti prijavljen najmanje za četiri prekršajna postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlč. Josip Štefančić priznao je novinaru većinu događaja, ali u verziji različitoj od one koja se proširila Slunjem. Tvrdi da se s Ivicom Jurčićem, koji mu je bio prijatelj, sukobio jer je u jednom trenutku dok su ispijali gemište čuo da mu je netko opsovao mater i mislio da je to rekao upravo Jurčić. Priznajući da je pogriješio, vlč. Štefančić objašnjava da lovačku pušku legalno posjeduje kao lovac. Također je priznao da puška nije bila u futroli. Tvrdi da nikomu nije prijetio.

"Ima mnogo zlonamjernika, koji od svega prave senzaciju, kao što je to bilo i s Francetićevim spomenikom. Vjerujem da je i meni u piće netko nešto usuo jer ne vjerujem da bih od nekoliko čaša, koliko sam popio, izgubio glavu" - zaključio je vlč. Štefančić.

Kako je župnik odranije poznat po opijanju i pucanju iz vatrenog oružja u Slunju i okolici mnogi ga nazivaju župnikom šerifom. U slunjskom dekanatu i Ličko-senjskoj biskupiji osobe nadređene cvitovićkom župniku još nisu reagirale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara