slunju dodijeljena bespovratna pomoć za izgradnju odvodnih kolektora

Karlovački župan Vlado Jelkovac i gradonačelnik Slunja Ivan Bogović potpisali su danas u Karlovcu ugovor o dodjeli bespovratne potpore projektu grada Slunja za izgradnju odvodnih kolektora, koju je Upravni odbor Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske odobrio 3. listopada. L

Potpora iznosi 1,4 milijuna kuna, što čini 50 posto vrijednosti projekta, dok su preostalih 50 posto osigurali grad Slunj, Karlovačka županija i "Hrvatske vode".

U Slunju će, uz dva ranije sagrađena kolektora, biti sagrađen i treći, posljednji, tako da će sve otpadne vode grada biti dovedene na jedno mjesto, gdje će se graditi jedinstveni pročistač čim se i za to iznađu sredstva, rekao je slunjski gradonačelnik Bogović.

Župan Jelkovac je rekao da je Karlovačkoj županiji Fond za ovu godinu odobrio 5,6 milijuna kuna, od kojih je potporu već dobila Duga Resa za projekt izgradnje vodoopskrbe vrijedan tri milijuna kuna.

Slijedi potpisivanje ugovora za rekonstrukciju vodovoda općine Rakovica s potporom u iznosu od 409 tisuća kuna, što znači da je preostalo 800 tisuća kuna, kojima će se financirati još neki projekt čim jedinice lokalne uprave i samouprave predaju svu potrebnu projektnu dokumentaciju s potrebnim dozvolama, rečeno je danas prigodom potpisivanja ugovora za grad Slunj.

(Hina) vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara