Službeno potvrđeno: Zrakoplov u kojem je poginuo poljski predsjednik nije imao tehničkih problema

Tekst: I.M.
Foto: AFP; Screenshot: Russia Today

TIM SASTAVLJEN od ponajboljih ruskih i poljskih istražitelja koji radi na utvrđivanju uzroka tragedije u Smolensku, izvijestio je kako su tehnički problemi isključeni kao mogući razlog pada poljskog predsjedničkog zrakoplova Tupoljev Tu-154.

Aleksander Bastrykin, šef istražnog povjerenstva, izvijestio je kako je preliminarna analiza crnih kutija palog zrakoplova pokazala kako nije imao tehničkih problema. Isključiva krivica za nesreću je, po svemu sudeći, kao što se i nagađalo, na pilotu koji je ignorirao upute. "Pilot je obaviješten o složenim atmosferskim uvjetima, a ipak je odlučio prizemljiti zrakoplov", rekao je Bastrykin.

Podsjetimo, u trenutku kad je pilot pokušavao prizemljiti zrakoplov nad aerodromom u Smolensku je bila gusta magla. Ruske agencije su još jučer izvijestile kako je za nesreću kriv pilot kojem je nakon četvrtog pokušaja slijetanja savjetovano da sleti u Minsk zbog loših vremenskih uvjeta, ali je on ipak odlučio sletjeti u Smolensku. Prilikom približavanja pisti za slijetanje zrakoplov je zahvatio stabla, srušio se i zapalio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara