Smiljani Srnec produljen pritvor

Smiljani Srnec produljen pritvor
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDINSKI Županijski sud produljio je pritvor Smiljani Srnec. Iza rešetaka će biti još najmanje 30 dana.

Sud je tu odluku donio nakon ročišta koje je počelo jutros u 10 sati. Smiljanu Srnec na sud su doveli u lisicama, pratilo ju je dvoje policajaca.

>> VIDEO Smiljanu Srnec na sud vodili u lisicama. U veljači ih nije imala

Obitelj nije željela svjedočiti

Nije poznato do kojih su saznanja došli istražitelji u posljednjih nekoliko mjeseci. No može se pretpostaviti da od obitelji nisu saznali puno.

Uži članovi obitelji Smiljane Srnec, o čemu se već pisalo, pozvali su se na takozvanu blagodat nesvjedočenja, zakonsko pravo da ne svjedoče o bliskom srodniku.

Kako neslužbeno saznajemo, pravo posjeta u varaždinskom zatvoru dosad su tražili članovi uže obitelji, uključujući supruga Ivicu, kćer Katarinu te majku Katarinu.

Podsjetimo, Jasmini se u kolovozu 2000. godine gubi svaki trag. Tek pet godina kasnije, 16. 8. 2005. godine prijavljen je njen nestanak. Godinama se vodila kao nestala.

U subotu, 16. veljače ove godine, u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno je njeno tijelo. Godinama je ležalo u škrinji. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. No to nije bilo u prisustvu odvjetnika te se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiteljima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina.

Uskoro opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara