Smrtonosna oluja "Emma" pogodila Europu

OLUJA prozvana "Emma" koja je donijela jaku kišu i jakim vjetrom čupa stabla s korijenjem i nosi krovove s kuća pogodila je danas Europu i odnijela najmanje jedan život u zapadnoj Njemačkoj i tri u Austriji.

Nevrijeme se počelo osjećati kasno navečer u petak, a brzina vjetra postizala je treću kategoriju uragana - 190 kilometara na sat.

Dvoje ljudi je poginulo u Donjoj Austriji, pokraj Beča, kada se na njihove automobile obrušilo drveće. U Tirolu je poginula jedna osoba kada se iščupano drveće obrušilo na kamp. Nestanak struje zadesio je desetke tisuća domaćinstava, a kratko vrijeme je bio zatvoren i bečki aerodrom Schwechat.

Kako je policija iz Wissena kazala CNN-u, muškarac je poginuo kada je stablo palo na automobil. Muškarac se vraćao s posla i s njim u automobilu bile su još tri osobe. Naišli su na drvo srušeno na cestu koje im je prepriječilo put. Kada su krenuli u drugome smjeru, a automobil je palo drugo drvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj se dogodila još jedna nesreća, također zbog stabla, ovaj puta srušenog na tračnice. Na njega je naletio brzi vlak, prilikom čega je stradao kondukter, a svi putnici su prošli bez ozljeda. Jedna je crkva u gradu Osterhofenu ostala bez tornja, koji je odnio vjetar brzine 120 kilometara na sat.

U Clevelendu u sjevernoj Engleskoj, gdje je nevrijeme započelo još noćas, u padu drveća su ozlijeđene dvije žene, od kojih je jedna u teškom stanju.

Zbog padanja stabala na prometnice tijekom dana stvaraju se prometni zastoji diljem cijele Njemačke. Zračne luke u Berlinu, Frankfurtu, Muenchenu i Amsterdamu, jedne su od zapadnoeuropskih koje je "Emma" zatvorila za promet.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara