Koalicija kojoj pomaže SAD u Siriji: "Postali smo meta ruskih zračnih napada"

Koalicija kojoj pomaže SAD u Siriji: "Postali smo meta ruskih zračnih napada"
Foto: Wikipedia/Alex Beltyukov
 
SAVEZ protudžihadističkih boraca, koji u Siriji djeluje uz potporu SAD-a, optužio je u subotu sirijski režim i njezinog ruskog saveznika da su izveli zračne udare na njegove položaje na istoku zaraćene zemlje.
 
To je prvi put da Sirijske demokratske snage (FDS) objavljuju da su bile meta ruskog bombardiranja. Do napada je došlo u pokrajini Deir Ezor, posljednjoj koja je u rukama terorističke Islamske države u Siriji, gdje je u tijeku više ofenziva režima i FDS-a koje imaju za cilj odande istjerati tu džihadističku organizaciju.
 
"Šest naših boraca je ranjeno, pokušavaju omesti napredovanje postrojbi"
 
Ofenziva prorežimskih snaga uz podršku ruskog zrakoplovstva koncentrira se nad samim gradom Deir Ezorom, središtem istoimene pokrajine.
 
Ofenziva FDS-a, saveza arapskih i kurdskih boraca, uz podršku američkog zrakoplovstva želi potjerati džihadiste iz istoka pokrajine dok se središnji grad nalazi se u njenom zapadnom dijelu.
 
"Naše snage bile su jutros cilj napada ruskog zrakoplovstva i sirijskog režima u industrijskoj zoni sjeveroistočno od grada Deir Ezora", naveo je FDS u priopćenju. "Šest naših boraca je ranjeno."
 
"U trenutku kad naše snage ostvaruju velike pobjede protiv ISIS-a u Raki i Deir Ezoru, neke strane pokušavaju omesti napredovanje naših postrojbi", optužio je FDS. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara