Snaha preminulog istarskog ugostitelja: Nadam se da će drugima pomoć doći brže

Snaha preminulog istarskog ugostitelja: Nadam se da će drugima pomoć doći brže
Foto: Obiteljski album

NINO KERNJUS, poznati istarski ugostitelj, prva je žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Već dan nakon njegove smrti bilo je potvrđeno da je bio pozitivan, a jučer su stigli i nalazi obdukcije koji su potvrdili da je uzrok smrti virus.

Njegova snaha Keti Visintin za Glas Istre je kazala kako nisu točne informacije da je on odbijao liječenje i hospitalizaciju.

"Još ne znamo je li došlo do pogrešne procjene ili propusta nadležnih liječnika i službi. Teško je suditi tko je kriv, ali činjenica je da nisu bile točne informacije da je Nino odbijao liječenje i hospitalizaciju. Epidemiolog s kojim je razgovarao trebao je shvatiti ozbiljnost situacije i donijeti nekakvu službenu preporuku ili naputak da se Nino hitno testira na koronavirus", kazala je Visintin.

U razgovoru za N1 rekla je kako ne želi sada nikoga kriviti niti prozivati, ali mišljenja je da je liječnička služba trebala prije reagirati, pogotovo s obzirom na njegove godine i činjenicu da je imao temperaturu i da je bio u kontaktu s velikim brojem ljudi.

"Nadam se da će sada cijela zdravstvena služba malo brže reagirati kad se netko javi sa simptomima", rekla je.

"On nije bio na sprovodu, vjerojatno se zarazio u konobi jer je on u konobi primao sve ljude i sa svima se pozdravljao. Brtonigla je malo mjesto i poznajem sve zaražene", dodala je Visintin.

Ona i cijela obitelj su u samoizolaciji.

Naglasila je da se i sama dva puta testirala na virus, a oba nalaza su bila negativna. Njen suprug i sin pokojnog ugostitelja i dalje se nalazi na liječenju u pulskoj bolnici jer je zaražen virusom baš kao i njegova majka Alma, supruga pokojnog Kernjusa.

"Nažalost, njima se stanje zakompliciralo i oboje su dobili upalu pluća. Pod terapijom su i nadam se da će se stanje smiriti. Suprug i dalje ima povišenu temperaturu", kazala je Visintin.

U Brtonigli je ukupno osmero zaraženih, među kojima je i načelnik Brtonigle Pavao Klarić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara