SNAŽNA EKSPLOZIJA U PREDGRAĐU BAGDADA; SIRENE OGLASILE UZBUNU

Snažna eksplozija odjeknula je u subotu u zoru i gusti dim diže se iznad predgrađa Bagdada, samo pola sata nakon što su dvije snažne ekplozije potresle središte grada.

Odmah nakon eksplozije oglasile su se sirene za zračnu uzbunu.

Prema Reutersovom dopisniku na licu mjesta tri su eksplozije odjeknule u zoru u napadima koji se po prvi put od početka rata odvijaju po danjem svjetlu.

Agencija dpa javlja da su američki bombarderi i lovci izveli u zoru

novi napad na Bagdad te da je odgovorila iračka protuzračna obrana.

Navođene rakete i precizne bombe razorile su vladine zgrade i ciljeve u području oko njih, no infrastruktura je većinom ostala netaknuta, kaže se u prvim izvješćima o posljedicama dosadašnjih napada. Grad u subotu, nakon sati bombardiranja koja su započela u petak navečer, još uvijek ima vodu i struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U posljednjim napadima, serija od 30 jakih eksplozija potresla je zemlju i gusti oblaci nadvili su se nad gradom. Zgrade su u plamenu.

Napadi izvedeni na rubno područje grada vjerojatno su namijenjeni vanjskoj obrani Bagdada, s obzirom na to da američke i britanske snage u svojoj kopnenoj ofenzivi nadiru prema Bagdadu.

Napadi na Bagdad odvijaju se u isto vrijeme s onima na grad Mogul, na sjeveru zemlje, gdje su se također ponovo začule eksplozije. Kako je javila i tv postaja al-Jazeera, u napadima sudjeluju i britanski zrakoplovi.

(Hina) br br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara