Snijeg i u Istri

SNIJEG koji je noćas počeo padati u Istri pada i u prvim popodnevnim satima, uz jak sjeveroistočni vjetar, ali slabijim intenzitetom

Po podacima Centra za obavješćivanje, za sav je promet zatvorena županijska cesta Jelovice-Vodice, zatim cesta kod Lanišća i stara cesta za Učku gdje mjestimice ima snježnih nanosa u visini od dva metra. Ostale su ceste uglavnom prohodne i posute dok pojedine lokalne ceste još treba posuti do kraja dana. Zbog ovakvih neprilika na istarskim prometnicama preporučuje se zimska oprema.

Ekipe i vozila istarskih cesta intenzivno rade na pročišćavanju prometnica, snijeg pada i dalje na područlju cijele Istre, a puše jak sjeveroistočni vjetar od 60 do 100 km/h. U Puli je u 13 sati izmjereno nula Celzijevih stupnjeva, a drugdje u Istri temperatura se spustila ispod ništice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici prometne policije Policijske uprave istarske zabilježili su tijekom jutra devet prometnih nezgoda uglavnom s materijalnom štetom te stoga upozoravaju vozače da prilagode brzinu kretanja uvjetima i povećaju razmak između vozila.

U pulskoj stanici Hitne pomoći, kako se doznaje, do 13 sati nekoliko je građana potražilo pomoć liječnika zbog prijeloma podlaktica i ostalih ozljeda uzrokovanih padovima na skliskom kolniku ili nogostupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara