Snijeg pada diljem zemlje, ceste su mokre i skliske

Snijeg pada diljem zemlje, ceste su mokre i skliske
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SNIJEG pada mjestimice u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, a kolnici su mokri ili vlažni i skliski, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski uvjeti vladaju na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice DC3 i državnu cestu DC23 Žuta Lokva - Senj.

Moguća poledica

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto vozi se starom cestom kroz Gorski kotar DC3 Kikovica - Delnice. Prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac - Knin - Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog i obrnuto.

Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac - Gračac - Knin - Split.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog - DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga - Šmrika i lokalnoj cesti Križišće - Kraljevica LC58107 zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara