Snimka odlaska Strauss-Kahna nakon "silovanja" sobarice: Zašto je slavilo hotelsko osoblje?

Foto i video: YouTube

FRANCUSKA televizija BFMTV objavila je snimku sigurnosne kamere na kojoj se vidi odlazak bivšeg šefa MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna iz njujorškog hotela Sofitel nakon što je navodno silovao sobaricu.

Snimka pokazuje kako Strauss-Kahn izlazi iz lifta te se u 12:27 sati 14. ožujka na recepciji odjavljuje iz hotela. Hotelska sobarica Nafissato Diallo tvrdi kako je 20 minuta prije toga silovao. Njujorški tužitelji su odbacili optužbe protiv Strauss-Kahna, koji se prije toga događaja planirao kandidirati za francuskog predsjednika, nakon što su zaključili da je sobarica nepouzdan svjedok.

62-godišnjak je priznao da se u sobi dogodio seksualni odnos, no i tvrdi kako je on bio uz pristanak sobarice. Suprotno navodima policije u danima iza uhićenja, na snimci se vidi kako je Strauss-Kahn bio miran kada je plaćao račun te ne djeluje kao čovjek koji je želio pobjeći s "mjesta događaja". Nekih 45 minuta nakon što se silovanje navodno dogodilo, na snimci se vidi napadnuta sobarica s jednim zaposlenikom hotela i zaštitarom Derekom Mayjem, koji telefonski razgovara s nepoznatom osobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12:53 sata zaposlenik hotela Brian Yearwood izlazi iz lifta. Potom se na snimci vidi kako May, on i treća osoba stoje u hodniku. Na klupi sjedi Diallo, a na njoj se ne vide vanjski znakovi šoka. Nakon osam minuta joj se obraća muškarac. Oko 13:33 sati je šef sigurnosti hotela Adrian Branch nazvao policiju i prijavio "seksualni napad" od strane gosta hotela. U nastavku snimke se vidi kako Yearwood i May slave, jedan drugog dižu u zrak i plešu. Slavlje je trajalo 13 sekunda.

Slavili su zbog sportskog rezultata

Iz hotela tvrde kako njihovo slavlje nema nikakve veze s navodnim napadom na sobaricu. Yearwood i May se nisu mogli sjetiti zašto su točno slavili, no pretpostavljaju kako se to dogodilo zbog nekog sportskog rezultata. No, mediji su otkrili kako u tim trenucima nije bilo nikakvog važnog sportskog događaja.

Strauss-Kahnov službeni biograf, Michel Taubman, kazao je da to dokazuje da je službena verzija događaja lažna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara