Snimka "poziva u pomoć" vojnika iz Beograda koji je sa suprugom i sinom skočio s hotela

Foto i video: YouTube

UMIROVLJENI kapetan Vojske Srbije, koji je u utorak zajedno sa suprugom i sinom skočio sa zgrade hotela u Beogradu, u lipnju ove godine je na sastanku Udruge vojnih beskućnika ispričao svoju tužnu priču koja je objavljena na YouTubeu.

Pola godina nakon tog "poziva u pomoć" Palko Ponjiger je sa suprugom Ilonkom i trogodišnjem sinom skočio u smrt sa šestog kata hotela za vojne samce u Beogradu. Palko i Ilonka su preminuli, dok je dječak čudom preživio i sada se oporavlja od teške operacije, piše Blic.

Ponjiger je ispričao da je kapetan prve klase, koji je nakon operacije srca 2001. godine otišao u mirovinu. Dobio je smještaj u hotelu za samce "Zvezdara" 2003. godine. Radio je kako nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i Batajnici. U suzama je rekao da je podnio zahtjev za beskamatni kredit srpskog ministarstva obrane od 20 tisuća eura. "Uzet ću tih 20 tisuća eura! Samo da mi ih daju", kazao je Ponjiger. Kredit nikada nije dobio.

"Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigdje se nisam mogao priključiti vojsci. Nijednoj! Jer me nisu željeli. A nisam pobjegao. I nisam ratovao, nego sam došao u prekomandu", kazao je Ponjiger. Žalio se i zato što su od njega tražili da vrati 500 tisuća dinara koje je dobivao za odvojeni život i uvećane troškove stanovanja. "Kome da vratim? Kome", upitao se Ponjiger.

Tijekom govora je kazao i da 18 godina nije mogao dobiti dijete. "Dobio sam sina i već tri godine živimo u stanu od 15 kvadrata", kazao je Ponjiger i dodao kako je otišao na selo živjeti kod majke. "Majka me 'isakatila', jer je bolesna žena", kazao je Ponjiger i dodao kako je bio 10 dana u pritvoru u Mitrovici zato što ga je majka prijavila da ju je maltretirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara