Snježna oluja poharala sjeveroistok SAD-a: Tri milijuna Amerikanaca ostalo bez struje, ima i mrtvih

Snježna oluja poharala sjeveroistok SAD-a: Tri milijuna Amerikanaca ostalo bez struje, ima i mrtvih

Foto: AFP

SNJEŽNA oluja, rijetka i neuobičajena za listopad, koja je za vikend poharala sjeveroistok SAD-a, ostavila je više od tri milijuna Amerikanaca bez struje, piše Reuters.

Oluja je odgovorna i za smrt najmanje osam osoba, koje su zbog loših uvjeta na cestama nastradale u prometnim nezgodama, a hitno stanje proglašeno je u New Jerseyju, Connecticutu, Massachusettsu i dijelovima države New York.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkazana je školska nastava, letovi su bili prizemljeni, onesposobljen je i željeznički promet, a brojni su putnici satima ostali zatočeni u vlakovima. Također, 126 putnika je bez vode i hrane provelo više od sedam sati u zračnoj luci u Connecticutu, u kojem je zabilježen najveći nestanak struje u povijesti.

Grane drveća, s kojih još nije otpalo lišće, preopteretio je snijeg, te su one pod težinom pucale i lomile žice dalekovoda. Lokalne vlasti od Mainea do Marylanda rekle su kako će biti potrebno nekoliko, a u nekim područjima i do tjedan dana da se ponovno uspostavi električna energija.

Olujom je najgore bilo zahvaćeno područje zapadnog Massachusettsa. U Plainfieldu je do nedjelje ujutro palo gotovo 70 centimetara snijega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara