Sobol: Sporazum s MMF-om iskaz odsutnosti socijalne politike

SABORSKA zastupnica SDP-a Gordana Sobol ustvrdila je danas da je potpisivanje sporazuma s MMF-om "iskaz katastrofalne odsutnosti socijalne i gospodarske politike vladajuće stranke".

"Sporazum je prepun ograničenja koja se odražavaju na standard građana", rekla je Sobol na konferenciji za novinare.

Ocijenila je da se tim sporazumom "pristalo na smanjenje zdravstvenih participacija, zaustavljanje rasta plaća, zaustavljanje porezne reforme, a da se time najavljuje i ukidanje nulte stope PDV-a za kruh, mlijeko i dječju hranu".

Saborski zastupnik SDP-a Ivica Pančić ustvrdio je da novi zakon o braniteljima ne donosi gotovo ništa novoga osim kozmetičkih promjena. Ocijenio je da su jedine promjene povećanje obiteljskih invalidnina za 10 posto te povećanje mirovinskih prava. No, rekao je Pančić, iz prijedloga zakona nejasno je što ta povećanja mirovinskih prava znače jer, kako je rekao, to nitko iz prijedloga ne može dešifrirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će SDP poduprijeti taj zakon ako se predstavi točan financijski izračun iz segmenta mirovinskih prava te ako se u zakon uvrste odredbe koje će regulirati provedbu revizije. "Ako vladajuća stranka ne pristane na to, donijet će zakon zajedno s SDSS-om, bez naših glasova", rekao je Pančić.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara